13 sekrete tronditëse për planetin sundues të Peshores

Margaret Blair 13-08-2023
Margaret Blair

Çfarë është planeti sundues i Peshores?

Planeti sundues është planeti që ka më shumë ndikim mbi një shenjë të zodiakut. Sundimi i shenjave nga planetët është një nga pjesët më të lashta dhe qendrore të astrologjisë. Vetitë e fuqishme dhe unike të çdo planeti kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në karakteristikat e njerëzve të lindur nën shenjën e sunduar nga ai planet. Meqenëse planetët janë emëruar të gjithë sipas perëndive romake të lashta, historitë e këtyre perëndive kanë një ndikim të madh në shenjat që ata sundojnë.

Peshorja sundohet nga planeti Venus. Venusi është planeti më i nxehtë në sistemin tonë diellor, dhe gjithashtu më i ngjashëm me Tokën, që do të thotë se ka qenë një burim i vazhdueshëm magjepsjeje për astrologët. Ai digjet më shumë se çdo yll tjetër në qiellin e natës për shkak të atmosferës së tij të trashë dhe reflektuese të acidit sulfurik. Me fjalë të tjera, është e bukur, por vdekjeprurëse.

Shiko gjithashtu: Kafsha shpirtërore e maceve

Venusi u emërua pas perëndeshës së lashtë romake të dashurisë dhe bukurisë (e quajtur Afërdita në Greqinë e Lashtë), e cila është ndoshta perëndeshë e lashtë më e njohur në kohët moderne. Ajo është gjithashtu një nga katër perënditë, domenet e të cilëve zakonisht thuhet se kanë mbetur po aq të rëndësishme nga bota e lashtë deri më sot (tre të tjerët janë Marsi, perëndia i luftës; Minerva, perëndeshë e mençurisë; dhe Discordia, perëndeshë e kaosit ).

Siç do të pritej nga një perëndeshë dashurie, Venusi sundon mbi të gjitha sipërmarrjet tuaja romantike. Megjithatë,ekuitetit, që është diçka që ju e vlerësoni shumë fort. Kjo mund të çojë në shumë ftohtësi, trajtime të heshtura dhe zhgënjim nga të dyja anët e mosmarrëveshjes.

Ju mund ta shmangni këtë duke praktikuar ndjeshmërinë dhe duke i parë gjërat nga këndvështrimi i personit tjetër. Edhe pse mund të jeni plotësisht të bindur se keni të drejtë, është e qartë se dikush ndihet ndryshe dhe ndjenjat e tyre nuk janë domosdoshmërisht të pavlefshme. Ju duhet të mësoni të merrni një qasje të ekuilibruar ndaj ndjenjave të njerëzve të tjerë, në mënyrë që të kultivoni marrëdhënie që janë harmonike deri në thelb, jo vetëm në sipërfaqe.

Afërdita është planeti që sundon mbi artin. Lejo hapësirë ​​në jetën tuaj për artin dhe krijimtarinë në të gjitha format e tij. Shumë (edhe pse jo të gjithë) Peshore janë të prirur personalisht artistikisht dhe kënaqen me pikturën, vizatimin, skulpturën, shkrimin ose forma të tjera të krijimtarisë artistike.

Edhe ata që nuk janë të tërhequr shumë nga estetika e artit dhe duan të rrethohen me gjëra të bukura. Ajo ushqen mendjen dhe shpirtin tuaj, dhe kjo e bën atë të vlefshëm. Nuk ka asnjë arsye për të lënë pas dore artin ose për t'i dhënë atij një vend në jetën tuaj.

Mendimet përfundimtare

Shumë nga çështjet që njerëzit e sunduar nga Venusi kanë ardhur nga moszhvillimi i një ekuilibri mjaft të fortë ndërmjet dëshirës së tyre për vetë-përmbushje dhe nevojës së tyre për ndjeshmëri. Shumë shpesh, Venusi (si perëndeshë e adhuruar me emrin e saj) mund t'i udhëzojë njerëzit drejt narcisizmit dhe vetvetes.obsesioni. Por, nga ana tjetër, po aq lehtë mund t'ju çojë drejt një sensi të thellë humanitarizmi për shkak të besimit tuaj në mirësinë e njerëzve dhe fuqinë e dashurisë.

Nëse ju drejtoheni nga Venusi, është e rëndësishme të pajtoheni me të gjithë elementët e personalitetit tuaj. Venusi është një perëndeshë komplekse, një planet kompleks dhe sundimtar i njerëzve komplekse. Ju duhet të integroni natyrën tuaj romantike, egoizmin tuaj, emocionet tuaja, intelektin dhe temperamentin tuaj, në një personalitet të plotë, në vend që ta lejoni veten të mbështeteni shumë në vetëm një nga këto pjesë të vetes.

Secila prej tyre mund të jetë pjesa më e rëndësishme (ju duhet ta zgjidhni atë!) por ju keni vërtet nevojë për të gjitha pjesët e tyre për ta bërë personin e plotë.

Ju jeni një romantik në zemër, me të mëdhenj dhe ide optimiste për mirësinë e njerëzve. Jeni shumë të pëlqyeshëm dhe shkoni mirë me shumicën e njerëzve që takoni. Në të njëjtën kohë, ju mund të jeni jashtëzakonisht egoist dhe me të vërtetë luftoni për të menduar për ndjenjat e njerëzve të tjerë aq thellë sa mendoni për tuajat.

Ju jeni të magjepsur nga forca e emocioneve njerëzore, mund të bëheni shumë të harmonizuar ndaj tyre nëse përpiqeni dhe ju pëlqen t'i shihni ato të përfaqësuara nga arti, por kur të shtyni t'i shtyni, ju preferoni çdo herë një qasje logjike dhe të balancuar me kujdes.

Shtojini të gjithave faktin që ju jeni një shpirt i papërmbajtshëm dhe një forcë për t'u llogaritur kurju jeni të zemëruar dhe keni një person që mund të luftojë vërtet për të vendosur se ku të shkojë me jetën e saj.

Nuk keni pse të zgjidhni vetëm një pjesë të këtij personaliteti për ta ndjekur. Me drejtimin e Venusit, ju jeni në gjendje (dhe të lejuar!) të përfitoni nga të gjitha këto karakteristika, për ta transformuar veten në një personalitet të vetëm pushteti.

A mund ta ndjeni fuqinë e Venusit në jetën tuaj? A jeni në një kërkim për qetësi që ndonjëherë bie kundër temperamentit tuaj dhe besimit tuaj në logjikën e palëkundur? Si do ta shfrytëzoni fuqinë e shumëanshme të Venusit për të arritur llojin e jetës që po kërkoni vërtet?

Ju lutemi pëlqeni këtë postim nëse e keni parë të dobishëm ose të këndshëm. Ndajeni për të ndarë këshilla për njerëzit e tjerë të lindur nën sundimin kompleks të Venusit!

ajo gjithashtu bën shumë më tepër. Ajo në fakt ka një personalitet shumë të ndërlikuar, të dyanshëm, me të cilin mund të jetë shumë e vështirë për njerëzit e lindur nën të. Lexoni më tej për të zbuluar se si Venusi mund të ndikojë në jetën e atyre që ajo sundon!

Aspektet e planetit sundues të Peshores

Ju mund të mendoni se të kesh emrin e planetit sipas perëndeshës së dashurisë si sundimtar do të thotë që je i butë, i butë dhe ndoshta pak i shtyrë. Nuk është se kjo nuk është kurrë e vërtetë (njerëzit me tabela shumë introverte dhe një ndikim të fortë nga hëna mund të jenë më të butë, të tipit në pension), por për Peshoret, më shpesh nuk është aspak e vërtetë. Afërdita nuk është e gjitha rrezet e diellit dhe lulet.

Kur perëndesha Venus u zemërua, ajo ishte një forcë e frikshme, e cila mund të bënte shumë dëme. Zotat romakë të lashtë ishin shpesh të zemëruar dhe hakmarrës, dhe Venusi nuk ishte përjashtim. Thuhej se ajo rrëzonte murtajat dhe luftërat, si dhe mallkonte të dashurit e njerëzve dhe dënonte marrëdhëniet e tyre. Madje, ajo ishte bashkëpunëtore në fillimin e Luftës së famshme të Trojës, sepse e bëri Helenën, gruan më të bukur në tokë, të dashurohej me një burrë që nuk ishte burri i saj, gjë që nisi trazirat politike të luftës. Le të jetë ky një mësim për ata që do t'ju kryqëzojnë!

Venusi sundon mbi aspektet tradicionalisht "femërore" të atraktivitetit. Kjo është në kontrast me Marsin, i cili sundon tradicionalishtElemente "mashkullore", më agresive dhe epshore të joshjes. Shtëpia kryesore e rrotave të Venusit është romanca, dhe gjithashtu sundon veçanërisht mbi dëshirën femërore.

Nëse grafiku juaj ka një ndikim të fortë nga Marsi, si dhe nga Venusi (për shembull, nëse është ekzaltuar në kohën e lindjes suaj , ose nëse Hëna juaj ose planetët e shumtë në grafikun tuaj bien në Dashi, i cili udhëhiqet nga Marsi), atëherë ju jeni vërtet një shpirt me fat! Jeni të bekuar me një perspektivë të ekuilibruar për joshjen, e cila përfshin elemente që tradicionalisht konsiderohen mashkullore dhe tradicionalisht femërore. Ju mund të lexoni më shumë rreth rolit të Marsit në "12 Fakte të Pakta të Njohura për Planetin sundues të Dashit."

Natyrisht, dëshira e femrës mund të jetë agresive dhe epshore (dhe dëshira e mashkullit mund të jetë pritëse dhe romantike) po aq lehtë sa ata mund të bien në rolet e tyre më tradicionale. Mos mendoni se të qenit nën planetin tradicionalisht femëror do të thotë që ju duhet të hiqni dorë nga të gjithë elementët "agresivë" të joshjes suaj - kjo nuk është ajo që do të donte perëndesha e dashurisë! Ajo do të dëshironte që ju të festoni të gjitha aspektet dhe aspektet e dëshirave tuaja për të bërë dashuri me gëzim dhe entuziazëm.

Venusi ka lindur nga oqeani – me siguri keni parë pikturën e famshme të lindjes së Venusit ku ajo shfaqet në një guaskë deti nga oqeani, me engjëjt që e rrethojnë. Kjo tregon që ju keni një prirje natyrale për ujin. Jo vetëm që janëju tërhiqeni nga argëtimet e lidhura me ujin, si noti dhe lundrimi, por gjithashtu jeni tërhequr nga mjediset që lidhen me ujin dhe mund të jeni shumë të shqetësuar për ndikimin mjedisor të aktivitetit njerëzor në oqean.

Shumë biologë detarë janë të lindur nën Venus, veçanërisht ata që hyjnë në marrëdhëniet publike rreth jetës detare. Personaliteti juaj i shoqërueshëm dhe i pëlqyeshëm ju bën një folës dhe edukator të shkëlqyeshëm, veçanërisht kur tema është diçka për të cilën ndiheni personalisht të pasionuar. Edukimi i njerëzve për oqeanin është vetëm një shembull i shkëlqyeshëm i diçkaje që kombinon cilësitë karakteristike të Venusit me afinitetin tuaj për ujin.

Këtu është një tjetër fakt argëtues për të lindurit nga oqeani: që e bën Venusin një nga perënditë e vetme romake të rëndësishme i cili nuk ishte një nga gjashtë fillestarët (Jupiteri, Neptuni, Plutoni, Vesta, Juno dhe Ceres), por që nuk është një fëmijë i Jupiterit. Ajo ka një pavarësi që perëndeshat e tjera vetëm mund ta dëshirojnë! Kjo manifestohet në natyrën tuaj jashtëzakonisht të sigurt dhe të sigurt në vetvete.

Ju jeni shumë të mirë në marrjen e asaj që dëshironi nga njerëzit, por gjithmonë u jepni atyre një arsye të mirë për t'ju dhënë atë që dëshironi, sepse jeni të tillë i pëlqyeshëm dhe i vendosur. Ju keni një ndjenjë se meritoni të shijoni gjërat dhe nuk mbështeteni te njerëzit e tjerë për t'i marrë ato për ju. Nëse dëshironi diçka nga një person specifik, keni besimin për të kërkuar drejtpërdrejt dhe për të kaluar te dikush tjetër nëseata nuk po kryejnë rolin që ju dëshironi.

Romanca dhe përputhshmëria me planetin sundues të Peshores

Peshorjet janë të prirura shumë romantike për shkak të fuqisë së Venusit. Ju vlerësoni marrëdhëniet harmonike dhe paqësore dhe nuk ju pëlqen të keni shumë drama në marrëdhëniet tuaja. Ju mund të shijoni një dramë të mirë në fiksion, por kur bëhet fjalë për jetën reale, dëshironi që gjithçka të shkojë mirë dhe do të bëni shumë përpjekje për të zbutur çdo rrudhë që shfaqet.

Partneri juaj patjetër do ta vlerësojë paqen (veçanërisht nëse ju njohën përmes interesave tuaja të përbashkëta artistike - ju e dini se si mund të jenë disa artistë!). Por mund të jetë gjithashtu e vështirë për ta të thonë, ndonjëherë, nëse po i rregulloni gjërat sepse e vlerësoni marrëdhënien tuaj ose sepse keni frikë nga konflikti.

Nuk është domosdoshmërisht njëra apo tjetra me ju, por nëse partneri juaj dyshon se thjesht po përpiqeni të shmangni konfliktin, ai mund të mërzitet edhe më shumë, veçanërisht nëse janë një shenjë me karakter të fortë si Dashi, Luani ose Akrepi. Të gjitha këto shenja janë më të gatshme se Peshorja për t'u përballur me konfliktin kokë më kokë. Për më tepër, ata janë të vetëdijshëm se kur konflikti është duke u shmangur në mënyrë aktive dhe do të kërkojnë të dinë pse.

Venusi është shumë i pajtueshëm me planetët e sunduar nga ajri, që do të thotë se Peshorja është më e pajtueshme me Binjakët, Ujorin dhe Peshoret e tjera . Optimizmi dhe intelektualizmi qëkarakterizon këto shenja është shumë tërheqëse për ju.

Nga këto tre shenja, Afërdita e bën Peshoren më të prirur për dashurinë, ndërsa brezi i lirë i shpirtit të Ujorit mund të jetë një pengesë për angazhimin dhe Binjakët mund të jenë kaq të gjithanshëm. - Vendi që mund të jetë e vështirë për ta që edhe ta vërejnë kur dikush po flirton me ta.

Sapo të merrni Binjakët ose Ujorin tuaj në bord me nocionet tuaja romantike, do të jeni të destinuar për një marrëdhënie jashtëzakonisht stimuluese dhe të përmbushur intelektualisht . Mund të keni biseda të shkëlqyera me ta dhe do të jetë freskuese për ju të jeni rreth njerëzve që mbështesin emocionet tuaja të forta, pasi shpesh ndiheni sikur po ju thonë të shtypni emocionet tuaja në emër të të qenit të fortë. Në të njëjtën kohë, botëkuptimet e tyre përfundimisht intelektuale do t'ju pengojnë të rrëshqasni nga fundi i thellë në romantizëm të pashpresë dhe largim nga realiteti.

Një histori tregon për perëndeshën Venus duke ikur në Egjipt me djalin e saj Kupidin, kur një gjigant i quajtur Typhoeus (ose Typhoe) sulmoi. Ata u fshehën në Egjipt duke u shndërruar në peshq, të cilët më pas (sipas grekëve dhe romakëve) u bënë të adhuruar në Siri në lidhje me perëndeshën Ashtarte. Ajo ndoshta zgjodhi të fshihej si peshk për shkak të origjinës së saj në oqean që do të thotë se ajo ndjeu një lidhje të fortë farefisnore me krijesat ujore.

Shiko gjithashtu: Cili është kuptimi i ëndrrave tuaja për tornadot?

Ju mund ta shfrytëzoni të njëjtën lidhje farefisnore në marrëdhëniet tuaja meShenjat e ujit (Kanceri, Akrepi dhe Peshqit) - veçanërisht Peshqit, peshqit. Ju gjeni rehati dhe siguri në personalitetet e tyre ëndërrimtare, mendimtare dhe emocionale, ashtu si perëndesha Venus gjeti sigurinë në formën e një peshku.

Venusi mund ta ketë më të vështirë të krijojë lidhje me planetët që sundohen nga toka (Virgjëresha dhe Bricjapi). Demi është gjithashtu një shenjë e tokës, por në fakt udhëhiqet nga Venusi! Lexoni "12 fakte thelbësore rreth planetit sundues të Demit" për më shumë informacion se si fuqia e Venusit manifestohet te Demi. Por kur bëhet fjalë për dy të tjerat, cilësitë tokësore dhe praktike të shenjave tokësore ndihen shumë kufizuese dhe jo frymëzuese për shumë njerëz të sunduar nga Venusi. Shumë njerëz të sunduar nga Venusi kanë probleme të veçanta me Bricjapët, sepse Peshorja dhe Bricjapi janë të dyja shenja kardinalë, gjë që çon në një tendencë për të ulur kokën.

Ky nuk është një rregull i vështirë dhe i shpejtë (përputhshmëria në astrologji rrallë është ). Ndonjëherë, personaliteti i duhur dhe kombinimi i planetëve mund të çojë në një person të sunduar nga toka që është i hapur ndaj nocioneve romantike të Venusit dhe një person i sunduar nga Venusi që është i gatshëm t'i lërë mënjanë ato nocione romantike në favor të atyre më praktike ndonjëherë. 3>

Shumë më i rrezikshëm është rreziku i përfshirë kur dikush i sunduar nga Venusi përfshihet me dikë të sunduar fuqishëm nga Neptuni. Shumica e njerëzve të lindur në Peshqit sundohen nga Neptuni, por disa më fort setë tjerët.

Neptuni, perëndia i detit, ka një formë fuqie natyrore mbi njerëzit e sunduar nga Venusi, i cili ka lindur nga deti. Do të tërhiqeni menjëherë nga gjithçka rreth tyre, do të tërhiqeni nga imagjinata dhe ndjeshmëria e tyre. Megjithatë, tendenca e tyre për t'u shkëputur nga realiteti mund të jetë e rrezikshme për dikë që tashmë përpiqet të ndihet empatik ndaj të tjerëve, siç bëjnë ndonjëherë ata që sundohen nga Venusi. Neptuni mund t'ju inkurajojë të përfshiheni në sjellje rreziku, pa marrë parasysh pasojat.

Sigurisht, ka shembuj të marrëdhënieve të shëndetshme midis dikujt që drejtohet nga Venusi dhe dikujt që drejtohet nga Neptuni. Por rreziqet e sjelljes së ndërvarur dhe shkatërrimit të ndërsjellë eventual janë të larta.

Përdorimi i fuqisë së planetit sundues të Peshores në jetën tuaj

Afërdita ju tërheq drejt profesioneve që përfshijnë njerëz. Megjithatë, ndërsa ata të sunduar nga Hëna janë shumë të ndjeshëm dhe intuitivë, dhe kërkojnë punë edukative, ata që drejtohen nga Venusi janë më të interesuar për punët që përfitojnë nga të kuptuarit tuaj intuitiv të normave komplekse shoqërore. Më shumë Peshoret janë avokatë se çdo shenjë tjetër, sepse, kur gjeni kohë për të kultivuar qëllimisht ndjeshmërinë, ju bëheni një lexues jashtëzakonisht i fuqishëm i njerëzve.

Vardhja juaj herë pas here egoiste mund të jetë një përfitim në pozicione të tilla si ligji ose udhëheqje, sepse jeni të etur për të fituar. Ju refuzoni të merrni jo për njëpërgjigjuni dhe përdorni çdo mjet që keni në dispozicion për t'i kthyer njerëzit në mënyrën tuaj të të menduarit. Ju nuk jeni agresiv në këtë mënyrë, por jeni jashtëzakonisht bindës.

Kurrë mos lejoni askënd t'ju thotë se emocionet tuaja ju bëjnë të dobët. Ndërsa disa njerëz luftojnë për të balancuar emocionet dhe racionalitetin, ose i lejojnë vetes të rrëshqasin në gropa të thella dëshpërimi ose trishtimi, ju nuk jeni një nga këta njerëz. Ju jeni jashtëzakonisht të vetëdijshëm për rolin e emocioneve tuaja në lojën më të madhe të jetës.

Mos e mohoni anën tuaj emocionale. Forca e madhe do t'ju vijë nëse mund të dalloni thellësinë dhe gjerësinë e ndjenjave tuaja. Duke arritur t'i njihni këto, do të bëheni shumë më mirë në kuptimin e saktë të ndjenjave të të tjerëve, gjë që mund të jetë paksa një grackë në të cilën do të hasni - edhe pse Venusi është perëndeshë e dashurisë, ajo mund të jetë egoiste dhe jo shumë empatike në herë. Njohja dhe eksplorimi i emocioneve tuaja, dhe më pas të menduarit thellë se si ato lidhen me emocionet e të tjerëve, do t'ju ndihmojë të praktikoni ndjeshmërinë.

Për shkak të dashurisë suaj për paqen dhe harmoninë, ndonjëherë mund të jeni të neveritshëm ndaj konfrontimit . Kur doni që diçka të ndryshojë, ju jeni shumë më mirë në sjelljen e ashpër dhe (guxoj të them) sjelljen pasive-agresive, sesa në një mosmarrëveshje me fytyrë të guximshme. Rrjedha juaj egoiste gjithashtu e bën të vështirë për ju që të bëni kompromis në kohë, veçanërisht nëse mendoni se krahu juaj mbështetet nga

Margaret Blair

Margaret Blair është një autore e njohur dhe entuziast shpirtëror me një pasion të thellë për të deshifruar kuptimet e fshehura pas numrave të engjëjve. Me një sfond në psikologji dhe metafizikë, ajo ka kaluar vite duke eksploruar sferën mistike dhe duke deshifruar simbolikën që na rrethon çdo ditë. Magjepsja e Margaret me numrat e engjëjve u rrit pas një përvoje të thellë gjatë një seance meditimi, e cila ndezi kureshtjen e saj dhe e çoi atë në një udhëtim transformues. Nëpërmjet blogut të saj, ajo synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e saj, duke fuqizuar lexuesit për të kuptuar mesazhet që universi po përpiqet t'u komunikojë atyre përmes këtyre sekuencave numerike hyjnore. Përzierja unike e mençurisë shpirtërore, të menduarit analitik dhe rrëfimit empatik të Margaret-it i lejon asaj të lidhet me audiencën e saj në një nivel të thellë ndërsa zbulon misteret e numrave të engjëjve, duke i udhëhequr të tjerët drejt një kuptimi më të thellë të vetes dhe rrugës së tyre shpirtërore.