Dashi: Pesë këshilla për çiftet introvertë ekstrovertë

Margaret Blair 18-10-2023
Margaret Blair

Nëse jeni një Dash në një marrëdhënie me një introvert dhe jeni një ekstrovert, gjërat mund të bëhen mjaft të vështira. Ndonjëherë mund të ndiheni pak të paduruar.

Në mënyrë të ngjashme, nëse jeni një Dashi introvert dhe partneri juaj është një ekstrovert, mund të ndiheni nën shumë presion. Ju mund të mendoni se jeni duke u vënë pak në vend.

Në shumë raste, mund të mendoni se shumë nga gjërat që bëni së bashku në çift i sjellin më shumë përfitim partnerit tuaj sesa juve. .

Lajmi i mirë është se marrëdhëniet midis introvertëve dhe ekstrovertëve funksionojnë gjatë gjithë kohës.

Në fakt, çifte të tilla janë shembuj klasikë të thënies së vjetër, "Të kundërtat tërhiqen". Merr pak ngushëllim në këtë fakt.

Shiko gjithashtu: Engjëlli numër 72 dhe kuptimi i tij

Nëse ndeshjet e tjera introverte-ekstroverte mund të funksionojnë dhe t'i rezistojnë provës së kohës, edhe marrëdhënia juaj mund të bëjë të njëjtën gjë.

Pse të bëhet ky përputhje e personalitete të kundërta funksionojnë?

Thënë thjesht, ata ushqehen me energjinë shoqërore të njëri-tjetrit dhe mund të plotësojnë njëri-tjetrin. Është një tregti e vogël, në fakt.

Introvertët marrin energji nga partneri ekstrovert. Partnerët ekstrovertë përfitojnë shumë nga introspeksioni dhe vetë-analiza e partnerëve të tyre introvertë.

Ky mund të jetë një partneritet i lumtur. Ju mund të plotësoni njëri-tjetrin nëse luani letrat tuaja siç duhet. Ka padyshim mjaft faktorë në lojë për ta bërë lidhjen tuaj të suksesshme.

Fatkeqësisht, ka disa aspekte tëPersonaliteti i Dashit që mund t'i bëjë çifte të tilla të paqëndrueshme.

Të paktën, prania e një introverti ose ekstroverti Dashi në një çift të tillë i bën partneritete të tilla të brishta.

Nëse jeni një Dash, këtu janë pesë këshilla që duhet të keni parasysh. Këto këshilla mund të zgjasin jetën e marrëdhënies suaj introvert-ekstrovert.

Rendisni gjërat që ju të dyve ju pëlqen të bëni

Kini vëmendje asaj që sapo thashë. Thashë "listë".

Kur rendit diçka, do të thotë që nuk po i thua thjesht gjërat. Është e lehtë të harrosh kur thjesht thua gjëra dhe harron të shkruash.

Kur rendit diçka, në fakt je ulur dhe mbledh mendimet e tua përpara se të shkruash diçka.

Ju duhet ta bëni këtë sepse mund të mos jetë e lehtë të dalloni gjërat që ju pëlqen të bëni së bashku.

Ju mund të mendoni se personalitetet tuaja janë kaq të ndryshme nga njëri-tjetri, saqë keni shumë pak gjëra që ju pëlqejnë të bëni së bashku.

Realiteti është i kundërt.

Në fakt, nëse jeni në një lidhje, padyshim që keni mjaft gjëra të përbashkëta që marrëdhënia të arrijë deri në këtë pikë. . Kjo është një mënyrë e shkëlqyer për të mësuar më shumë për njëri-tjetrin. Kjo gjithashtu mund t'ju japë kuptim më të madh për marrëdhënien tuaj.

Identifikoni "Trenën tuaj neutrale sociale" të zakonshme

Introverti mund të jetë mjaft i çoroditurnë mjediset sociale. Ai/ajo e di se kur ato bateri sociale mbarojnë, ai/ajo duhet të arratiset.

Kjo është arsyeja pse shumë prej tyre kërkojnë pika të caktuara në një zonë sociale.

Ekstrovertët, në nga ana tjetër, dua të jetë në qendër të veprimit. Në shumë raste, pikat që preferon ekstroverti nuk kanë asnjë dalje.

E gjitha ka të bëjë me turmën. Kjo mund të prodhojë një përzierje shumë të paqëndrueshme për çiftet introverte-ekstroverte.

Introverti dëshiron të jetë në kufi, ndërsa ekstroverti dëshiron të jetë në qendër të të gjithë veprimeve.

Duhet të mësoni se si të bëni kompromis. Ju duhet të identifikoni terrenin tuaj të përbashkët neutral shoqëror.

Këto janë vendet dhe zonat ku të dy mund të ndiheni rehat.

Mësoni të ushqeheni me njëri-tjetrin Energji pozitive

Introvertët mund të jenë shumë, shumë pozitivë. Energjia e tyre pozitive në fakt mund të jetë mjaft e thellë. Pse?

Kjo energji vjen nga një nivel i caktuar introspeksioni. Nuk është i cekët. Nuk varet nga rrethanat e jashtme.

Kjo është arsyeja pse ekstroverti duhet të mësojë se si ta ushqejë atë energji pozitive.

Kur ekstroverti është shumë pozitiv, introverti e përthith atë energji gjithashtu.

Ju mund të krijoni një mekanizëm reagimi ku tërhiqni njëri-tjetrin lart. Krahasoni këtë me ndërveprimin tuaj normal në një hapësirë ​​shoqërore ku tërhiqni njëri-tjetrin.

Bini dakord për një orar "Me Time"

Kjo këshillë ka për qëllim kryesisht introvertin.

Introvertët kanë nevojë për kohën dhe hapësirën e tyre. Ata rimbushen kur janë vetëm. Ata rimbushen kur janë duke lexuar libra ose thjesht duke shijuar momentin pa njerëz të tjerë.

Si çift, ju duhet të vendosni një orar të rregullt ku të dy partnerët mund të jenë vetëm.

Ekstroverti mund ta përdorë këtë kohë për t'u shoqëruar me miqtë e tij/saj. Më pas, introverti mund të përkulet me një libër ose thjesht të dëgjojë muzikë vetëm.

Ky është një lëshim shumë i rëndësishëm në një marrëdhënie introverte-ekstroverte.

Në fakt, vetëm kjo këshillë mund të bëjë mrekulli në zgjatjen e jetës së marrëdhënies.

Merrni kohë për të lexuar vërtet sinjalet emocionale të njëri-tjetrit

Një nga problemet më të mëdha që kanë ekstrovertët është se ata lehtë mund t'i keqlexojnë njerëzit e tjerë.

Meqenëse ata ushqehen me energjinë e njerëzve të tjerë, nuk është e pazakontë që ata ta shohin veten vetëm te njerëzit e tjerë. Ata nuk po lexojnë vërtet sinjalet e vërteta emocionale që ata njerëz po dërgojnë.

Në vend të kësaj, ata shohin vetëm atë që duan të shohin. Shpresoj se mund ta kuptoni pse ky është një lajm i keq.

Duhet të gjeni kohë për të lexuar me të vërtetë sinjalet emocionale të njëri-tjetrit .

Introvertët janë trajnuar paksa komunikoni emocionet në një mënyrë të caktuar. Ekstrovertët mund të jenë plotësisht të verbër ndaj kësaj.

Duke marrë kohë për të ndjerë vërtet njëri-tjetrin aq largSa i përket sinjaleve emocionale, ju mund të komunikoni më mirë.

Shiko gjithashtu: Numri i Engjëllit 314 dhe kuptimi i tij

Duhet të mbani mend se komunikimi nuk realizohet vetëm me fjalë. Ju mund të komunikoni me shprehjet tuaja të fytyrës. Ju mund të dërgoni sinjale me gjestet tuaja.

Edhe qëndrimi juaj po dërgon një mesazh. Merrni kohë për të mësuar të gjitha këto sinjale në mënyrë që të mund të komunikoni vërtet me njëri-tjetrin në një nivel më të thellë.

Nëse jeni një Dash dhe jeni në një marrëdhënie introverte-ekstroverte, jeni në një marrëdhënie të shkëlqyer mundësi për rritje personale.

Kujtoni gjithmonë pesë këshillat e mësipërme. Ata mund të bëjnë një rrugë të gjatë për ta çuar marrëdhënien tuaj në një nivel krejtësisht më të lartë.

Margaret Blair

Margaret Blair është një autore e njohur dhe entuziast shpirtëror me një pasion të thellë për të deshifruar kuptimet e fshehura pas numrave të engjëjve. Me një sfond në psikologji dhe metafizikë, ajo ka kaluar vite duke eksploruar sferën mistike dhe duke deshifruar simbolikën që na rrethon çdo ditë. Magjepsja e Margaret me numrat e engjëjve u rrit pas një përvoje të thellë gjatë një seance meditimi, e cila ndezi kureshtjen e saj dhe e çoi atë në një udhëtim transformues. Nëpërmjet blogut të saj, ajo synon të ndajë njohuritë dhe njohuritë e saj, duke fuqizuar lexuesit për të kuptuar mesazhet që universi po përpiqet t'u komunikojë atyre përmes këtyre sekuencave numerike hyjnore. Përzierja unike e mençurisë shpirtërore, të menduarit analitik dhe rrëfimit empatik të Margaret-it i lejon asaj të lidhet me audiencën e saj në një nivel të thellë ndërsa zbulon misteret e numrave të engjëjve, duke i udhëhequr të tjerët drejt një kuptimi më të thellë të vetes dhe rrugës së tyre shpirtërore.